Haberler

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından Hazırlanan 24 OCAK 2020 Sivrice/Elazığ Depremi İnceleme ve Değerlendirme Raporu Yayımlandı Pazar, Temmuz 26, 2020 - 09:44

24 Ocak 2020 Cuma günü, Türkiye saati ile 20.55’te, merkez üssü Sivrice (Elazığ) olan Mw 6.8

Teknik Gezi Salı, Kasım 12, 2019 - 15:48

Bölümümüz 3. Sınıf öğrencileri Restorasyon dersi kapsamında Harput'ta Kaleiçi Kazılarına katılmıştır.

İMO Söyleşisi Salı, Ekim 22, 2019 - 11:51

Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Hıdır KAYA ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte "İnşaat Mühendisliğinin Dünü Bugünü ve Geleceği" konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşide Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bahar DEMİREL ve Bölüm Başkanımız Dr. Cevdet Emin EKİNCİ konuşma yapmışlardır. Öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Teknofest İstanbul 2019 Ödülü Salı, Ekim 22, 2019 - 11:45

Eylül 2019'da yapılan Teknofest İstanbul kapsamında bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Cevdet Emin EKİNCİ tarafından geliştirilen "CEM çimentolarının ana sınıfını belirleyen test cihazı" BRONZ madalya ile ödüllendirilmiştir. Cihaz hocamızın geliştirdiği ve çimento sektöründe ilk kez uygulanan "Ekinci Kuru Hidrotasyon Yöntemi" esasına dayanmaktadır.

Bölümümüzden Uluslararası Patent Salı, Ekim 22, 2019 - 11:35

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Dr. Cevdet Emin EKİNCİ tarafından geliştirilen "Betonların Basınç Mukavemetini Belirleyen Test Cihazı" Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi tarafından patentlenerek tescil edildi. Patent kapsamında yöntem ve prototip set bu alanda Dünya'da ilk olmuştur.

Yaz Dönemi Staj Sunumları Tamamlandı. Pazartesi, Aralık 4, 2017 - 16:43

Öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak, pratik, teknik ve idari bilgi ve tecrübe kazanmak amacıyla  yaz döneminde yapmaları gereken  20 günlük şantiye ve büro stajlarının sunumları geçtiğimiz hafta bölümümüz öğretim elemanlarınında katılımıyla tamalandı.

Prefabrik Yapılar Dersi Kapsamında Teknik Gezi Pazartesi, Aralık 4, 2017 - 16:27

İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerimize Prefabrik Yapılar dersinin uygulamalarını yerinde göstermek amacıyla Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Vesssam Prefabrik ve Yeftaş firmalarına  21.11.2017 Salı günü bölüm başkanımız Prof. Dr. U. Teoman AKSOY eşliğinde gezi düzenlenmiştir.

Restorasyon Teknik Gezisi Çarşamba, Kasım 1, 2017 - 12:04

Bölümümüzde 18.10.2017 Çarşamba günü yapılan Restorasyon dersi kapsamında teknik gezi başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu teknik gezi KUDEB'den sanat tarihçisi ve arkeologlar eşliğinde gerçekleştirildi. İçkale kazı çalışmaları için Prof. Dr. İsmail AYTAÇ bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Öğretim Üyemizin Büyük Başarısı Çarşamba, Ekim 11, 2017 - 14:49

Bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cevdet Emin EKİNCİ Beton basınç mukavemetini erken yaşlarda test eden bir cihaz geliştirmiş ve cihaz TPE2015/00987 patent numarası ile tescillenmiştir. Cihazın prototipi geliştirilmiş ve hali hazırda kullanılmaktadır. Bu kapsamda 02-04 Mart 2017 tarihinde WOW kongre merkezinde düzenlenen 2.

Sayfalar